petek, 26. februar 2010

LETALIŠČE

Ker je bil včeraj lep sončen dan, si nisem morala kaj, da ga ne bi z Luno do konca izkoristili. Na "šihtu" smo malo prej zaključili z delom in se napotili na letališče v Levcu. Imam to srečo, da je ati pilot in tudi lastnik "leteče kosilnice" - športnega letala "pajper". Pa sem to izkoristila za čisto poseben trening, za pripravo na helikopterski transport.

leteča kosilnica

Luni sem nataknila nagobčnik, pa sva se malo sprehajali po letališču, medtem ko je ati pripravljav avijon za polet. Letalu sva se približevali medtem ko ni bil prižgan motor in to Luni ni delalo nobenih težav. Seveda sem jo vseskozi hvalila, ji dala nagobčnik dol, dala pribolšek, pa nazaj gor,...


Luna z nagobčnikom

Ko pa je ati prižgal motor, se je Luna malo ustrašila in se skrila za mano. Potem se je umirila, videla da to ni noben bav-bav in sva se mu počasi približalale. Šli sva samo do njega in nazaj. Kar dobro je pihalo od sprednjega propelerja, vendar še zdaleč ne toliko, kot bo pri helikopterju. Ni ji bilo glih prijetno, je pa šla. To je bilo to, kaj več niti nisem imela namena narediti. Še več bo morala nosti nagobčnik, saj v njem izgleda kot kup nesreče, pa liže se skos, dol si ga pa hvala bogu ne daje:).

Luna in letalo

Iz letališča naju je pot zanesla še na poligon. Sneg je skoraj ves skopnel, pa sva lahko naredili malo bolj kvaliteten trening. Delali sva ovire in poslušnost, super se je odrezala. Nekaj stvari bo potrebno dodelati imava pa še tudi nekaj stavri se za naučiti. Kaj več bom napisala po današnjem skupnem treningu na poligonu.

Ni komentarjev:

Objavite komentar